Klaus Mäkela © Marco Borgreve
do 19 sep, 09:30 - do 19 sep, 13:00 Grote Zaal

Vriendenrepetitie: Klaus Mäkelä dirigeert Mahler bij het Concertgebouworkest

Deze repetitie is alleen toegankelijk voor Concertvrienden. Bent u al Concertvriend, log dan eerst in met het Concertgebouw-account waarop u geregistreerd staat als Vriend om kaarten te kunnen bestellen.

Programma

  • Schönberg: Verklärte Nacht, op. 4
  • Mahler: Symfonie nr. 1 in D

Musici

  • Concertgebouworkest
  • Klaus Mäkelä: dirigent

Vriendenrepetitie van het Concertgebouworkest

Deze repetitie van het Concertgebouworkest is alleen toegankelijk voor Concertvrienden. Een paar keer per concertseizoen krijgen Vrienden zo een kijkje achter de schermen als dirigent, orkest en soms solist zich voorbereiden op een concert. Bent u al Concertvriend, log dan eerst in met het Concertgebouwaccount dat bij uw Vriendenlidmaatschap hoort om kaarten te kunnen bestellen. Bent u nog geen Concertvriend, ga dan naar https://concertvrienden.nl/ook-concertvriend-worden. U bent al Vriend vanaf € 50 per jaar.

Mahlers Symfonie nr. 1

Gustav Mahler kwam in 1903 naar Amsterdam om de Nederlandse première van zijn Eerste symfonie te leiden. Een innige samenwerking kwam op gang, en zo begon de veelgeroemde Mahler-traditie van het Concertgebouworkest. Klaus Mäkelä stapt met evenveel respect als zelfvertrouwen in die traditie: eerder gaf hij al verbluffende interpretaties van de Zesde en de Derde, nu is de beurt aan de Eerste symfonie, die hij Mahlers ‘pastorale’ noemt: ‘Ik heb me altijd enorm aangetrokken gevoeld door de fantasierijke schoonheid ervan, de frisheid ook. De expressie is heel helder, en het heeft alle elementen van zijn oeuvre al in zich.’

Schönbergs Verklärte Nacht

Klaus Mäkelä laat de Eerste symfonie voorafgaan door Verklärte Nacht van Mahlers tijdgenoot Arnold Schönberg, die 150 jaar geleden geboren werd in Wenen. Het laatromantische werk is gebaseerd op een gedicht van Richard Dehmel over een vrouw die aan haar geliefde opbiecht dat ze zwanger is van een ander. De muziek volgt hun gesprek op de voet en sleept de luisteraar mee in een intieme emotionele reis van angst en schuldgevoel naar puur geluk.

Tickets

  • Concertvrienden - € 17,50
  • Standaard - € 17,50
Tickets bestellen