Concertvrienden 90 jaar: Serenade aan onze Vrienden

Deze zomer bestaat Concertvrienden 90 jaar. In de afgelopen decennia zijn we uitgegroeid tot de grootste culturele vriendenvereniging van Nederland en om dit te vieren nodigen we onze Vrienden graag met hun introducé uit voor ons jubileumconcert op zaterdag 22 juni in de Grote Zaal van Het Concertgebouw.

Deze avond staat natuurlijk in het teken van onze liefde voor muziek. Musici van het Concertgebouworkest spelen niet één maar twee serenades na een feestelijke aftrap van de avond. Bovendien zullen de foyers gevuld zijn met muziek én organiseren we een Vriendentombola, waarbij bijzondere prijzen te winnen zijn.

We kijken er erg naar uit om iedereen daar te verwelkomen en samen onze verjaardag te vieren.

Ons jubileumprogramma
De naam van dit concert heet niet voor niets Serenade aan de Vrienden. Een serenade is een muziekstuk dat wordt voorgedragen aan iemand als eerbetoon. Speciaal voor Vrienden spelen musici van het Concertgebouworkest deze avond twee serenades.

Over Mozarts Serenade nr. 10 ‘Gran Partita’
De Tiende serenade ’Gran Partita’ voor twaalf blazers en contrabas behoort tot Mozarts beroemdste werken. Zijn voorliefde voor blaasmuziek steekt hij hier niet onder stoelen of banken. Hij weet wat de blazers graag spelen en beloont ze met muziek die hen uitdaagt het uiterste te geven.

Over Dvoráks Serenade voor strijkorkest
De licht melancholieke basis van dit werk blijft altijd transparant en hoopvol klinken. De ‘wolkenloze’ sfeer van een warme zomeravond is boeiend van begin tot eind. Een werk dat geliefd is musici en publiek.

Marijn Mijnders, concertmeester bij de serenade van Dvorák: “Wij houden van Dvorák om zijn meeslepende melodieën met hun pure, soms weemoedige schoonheid en dansende ritmiek. Zijn Strijkers Serenade is een absoluut juweel, waarin al deze elementen samenkomen en voor zowel uitvoerenden als luisteraars een muzikale verrukking zijn.“

Een verjaardag vier je met Vrienden
Om alle Concertvrienden te bedanken voor hun vriendschap, is elk tweede kaartje gratis en kan iedereen iemand meenemen. Of het nu een trouwe concertpartner is, de hele vriendengroep, of iemand die nog nooit het Concertgebouw heeft bezocht, iedereen is welkom!

Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar voor €39,50 en te bestellen. Vergeet niet in te loggen als Concertvriend, alleen dan kun je kaarten bestellen. De 1+1 actie verschijnt wanneer je een twee of een meervoud van twee kaarten toevoegt aan de winkelmand.