Contact

Heeft u een vraag? Kijkt u dan hieronder naar de veelgestelde vragen.

Kaartverkoop

Voor welke concerten geldt de Vrienden-korting?

De Vriendenkorting geldt voor ca. 125 concerten per concertseizoen.

Op www.concertvrienden.nl/agenda vindt u alle concerten waarvoor de Vriendenkorting geldt. 

Hoe kan ik de Vriendenprijs selecteren?

Selecteer een concert en klik op  'bestel'. U komt dan in de bestelomgeving van Het Concertgebouw.  Selecteer vervolgens op de zaalplattegrond uw stoel(en) op de rang(en) waarvoor de Vriendenkorting geldt. U ziet dan   de 'standaardprijs'. U dient zelf de 'Concertvriendenprijs' te selecteren. U kunt maximaal twee kaarten per concert met Vriendenkorting bestellen.

Let op: vergeet u niet in te loggen met het Concertgebouw-account waarop u geregistreerd staat als Vriend.

Profiteert mijn introducé ook van mijn Vriendenkorting?

Het Vriendenlidmaatschap geldt voor twee personen. U kunt daarom twee kaarten voor de Vriendenprijs bestellen.

Het lukt niet om kaarten te bestellen. Wat kan ik doen?

Belt u dan met de Concertgebouwlijn via 0900-6718345 (€ 1 per gesprek). Deze lijn is dagelijks bereikbaar van 10.00-17.00 uur.

Wanneer geldt de voorrang voor het bestellen van kaarten?

Vrienden kunnen in mei met voorrang losse kaarten bestellen voor het nieuwe concertseizoen. Meer informatie volgt t.z.t.

Lidmaatschap

Voor welke periode geldt het lidmaatschap?

Het lidmaatschap geldt voor een concertseizoen: van 1 september t/m 31 augustus. Het lidmaatschap wordt jaarlijks automatisch verlengd.  

Wanneer wordt de contributie geïncasseerd?

Binnen een maand na aanmelding wordt de contributie afgeschreven. De jaarlijkse incasso vindt plaats in september. 

Concertvrienden heeft een bedrag geïncasseerd dat ik niet kan plaatsen.

Concertvrienden incasseert het Vriendenlidmaatschap apart van uw eventuele Preludium-abonnement. Daarom ziet u mogelijk twee afschrijvingen van Concertvrienden.

Mailt u gerust naar vrienden@concertvrienden.nl, dan zoeken wij uit wat er is afgeschreven en waarom.

Hoe kan ik mijn adres wijzigen?

U kunt uw adreswijziging aan ons doorgeven via vrienden@concertvrienden.nl of via 020-3051099 (op werkdagen van 10:00-12:30 uur).  U kunt uw adres ook direct  zelf aanpassen in uw Concertgebouw-account op www.concertgebouw.nl. U dient hiervoor eerst in te loggen. 

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Opzeggen kan schriftelijk tot 1 augustus via vrienden@concertvrienden.nl.

Ledenpas

Waarvoor dient de ledenpas?

Met de ledenpas kunt u aantonen dat u Vriend bent en krijgt u de korting toegekend waar u recht op heeft, o.a. aan de kassa van Het Concertgebouw, bij de Concertvriendenbalie (tegenover de garderobe in Het Concertgebouw)  en  in het Concertgebouw Café. 

Kan ik ook kaarten bestellen zonder ledenpas?

Zodra u zich heeft aangemeld als Concertvriend, kunt u online met uw Concertgebouw-account kaarten bestellen met Vriendenkorting. 

Ik ben mijn ledenpas verloren. Kan ik een nieuwe pas aanvragen?

U kunt een nieuwe ledenpas aanvragen door te mailen naar vrienden@concertvrienden.nl

Organisatie

Bestaat Next nog?

De naam Next gebruiken we niet meer. Entrée is er speciaal voor jonge Concertvrienden tot 35 jaar. Voor iedereen vanaf 35 jaar is er Concertvrienden.

Openbare repetities

Kan ik als Vriend een openbare repetitie bijwonen?

Openbare repetities van het Koninklijk Concertgebouworkest zijn exclusief te bezoeken door Vrienden en een introducé. Jaarlijks zijn er drie  van deze repetities. Kaarten kosten € 14,50 per stuk. 

Wat kan ik verwachten bij een openbare repetitie?

Tijdens openbare repetities krijgt u een uniek kijkje achter de schermen als dirigent en orkest de laatste voorbereidingen treffen voor het concert van die avond. Soms gebruikt de dirigent een microfoon, zodat u zijn aanwijzingen kunt horen.

De dirigent heeft alle vrijheid om de invulling van de repetitie te bepalen. Het is daarom mogelijk dat niet alle werken (in zijn geheel) worden gespeeld. Ook het pauzemoment en de eindtijd worden door de dirigent bepaald.

Net zoals bij een concert, verzoeken wij u tijdens de repetitie niet van plaats te veranderen of de zaal te verlaten en uw mobiele telefoon op stil te zetten.

Wat is de eindtijd van een openbare repetitie?

De dirigent heeft alle vrijheid om de invulling van de repetitie te bepalen. Daarom is de eindtijd van te voren niet bekend.