Contact met Concertvrienden

Heeft u een vraag? Kijkt u dan hieronder naar de veelgestelde vragen.

Kaartverkoop

Voor welke concerten geldt de Vriendenkorting?

De Vriendenkorting geldt voor ca. 125 concerten per concertseizoen.

Op www.concertvrienden.nl/agenda vindt u alle concerten waarvoor de Vriendenkorting geldt. 

Hoe kan ik de Vriendenprijs selecteren?

Selecteer een concert en klik op  'bestel'. U komt dan in de bestelomgeving van Het Concertgebouw.  Selecteer vervolgens op de zaalplattegrond uw stoel(en) op de rang(en) waarvoor de Vriendenkorting geldt. U ziet dan   de 'standaardprijs'. U dient zelf de 'Concertvriendenprijs' te selecteren. U kunt maximaal twee kaarten per concert met Vriendenkorting bestellen.

Let op: vergeet u niet in te loggen met het Concertgebouw-account dat bij uw Vriendenlidmaatschap hoort.

Profiteert mijn introducé ook van mijn Vriendenkorting?

Het Vriendenlidmaatschap geldt voor twee personen. U kunt daarom twee kaarten voor de Vriendenprijs bestellen.

Het lukt niet om kaarten te bestellen. Wat kan ik doen?

Belt u dan met de Concertgebouwlijn via 020-671 83 45 (regulier tarief). Deze lijn is dagelijks bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.

Wanneer geldt de voorrang voor het bestellen van kaarten?

Vrienden krijgen voorrang bij de losse kaartverkoop. Dat betekent dat Vrienden als eerste kaarten kunnen bestellen bij de start van de losse kaartverkoop van het nieuwe concertseizoen. Daarnaast krijgen Vrienden voorrang bij het bestellen van de BankGiro Loterij ZomerConcerten en de Zondagochtend Concerten. De voorrang geldt niet voor de serieverkoop. 

Lidmaatschap

Voor welke periode geldt het lidmaatschap?

Het lidmaatschap geldt voor een jaar, ingaande vanaf de datum van inschrijving, en wordt jaarlijks automatisch verlengd.  Opzeggen kan tot een maand vóór het einde van het dan lopende lidmaatschapsjaar. 

Wanneer wordt de contributie geïncasseerd?

Binnen een maand na aanmelding wordt de contributie afgeschreven. Jaarlijks vindt de incasso plaats in diezelfde periode.

Concertvrienden heeft een bedrag geïncasseerd dat ik niet kan plaatsen.

Concertvrienden incasseert het Vriendenlidmaatschap apart van uw eventuele Preludium-abonnement. Daarom ziet u mogelijk twee afschrijvingen van Concertvrienden.

Mailt u gerust naar info@concertvrienden.nl, dan zoeken wij uit wat er is afgeschreven en waarom.

Hoe kan ik mijn adres wijzigen?

U kunt uw adreswijziging aan ons doorgeven via info@concertvrienden.nl.  U kunt uw adres ook direct  zelf aanpassen in uw Concertgebouw-account op www.concertgebouw.nl. U dient hiervoor eerst in te loggen. 

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Opzeggen kan tot een maand vóór het einde van het dan lopende lidmaatschapsjaar via info@concertvrienden.nl.

Ledenpas

Waarvoor dient de ledenpas?

Met de ledenpas kunt u aantonen dat u Vriend bent en krijgt u de korting toegekend waar u recht op heeft, o.a. aan de kassa van Het Concertgebouw, bij de Concertvriendenbalie (tegenover de garderobe in Het Concertgebouw)  en  in Café Viotta. 

Kan ik ook kaarten bestellen zonder ledenpas?

Zodra u zich heeft aangemeld als Concertvriend, kunt u online met uw Concertgebouw-account kaarten bestellen met Vriendenkorting. 

Ik ben mijn ledenpas verloren. Kan ik een nieuwe pas aanvragen?

U kunt een nieuwe ledenpas aanvragen door te mailen naar info@concertvrienden.nl

Vriendenrepetities

Kan ik als Vriend een Vriendenrepetitie bijwonen?

Vriendenrepetities van het Concertgebouworkest zijn exclusief te bezoeken door Vrienden en een introducé. Jaarlijks zijn er drie van deze repetities.

Wat kan ik verwachten bij een Vriendenrepetitie?

Tijdens Vriendenrepetities krijgt u een uniek kijkje achter de schermen als dirigent en orkest de laatste voorbereidingen treffen voor het concert van die avond. Soms gebruikt de dirigent een microfoon, zodat u zijn aanwijzingen kunt horen.

De dirigent heeft alle vrijheid om de invulling van de repetitie te bepalen. Het is daarom mogelijk dat niet alle werken (in zijn geheel) worden gespeeld. Ook het pauzemoment en de eindtijd worden door de dirigent bepaald.

Net zoals bij een concert, verzoeken wij u tijdens de repetitie niet van plaats te veranderen of de zaal te verlaten en uw mobiele telefoon op stil te zetten.

Wat is de eindtijd van een Vriendenrepetitie?

De dirigent heeft alle vrijheid om de invulling van de repetitie te bepalen. Daarom is de eindtijd van te voren niet bekend. 

Organisatie

Hoe kan ik contact opnemen met Concertvrienden?

Voor vragen kunt u mailen naar info@concertvrienden.nl. Op maandag tot en met woensdag van 10.00 tot 12.30 uur zijn wij ook telefonisch bereikbaar via 020-3051099.