Alexander Soddy c Miina Jung
zo 16 jun, 14:15 - zo 16 jun, 15:30 Grote Zaal

Mahlers Symfonie nr. 5 onder leiding van Alexander Soddy

Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt Mahlers Vijfde symfonie onder leiding van Alexander Soddy, een veelbelovende dirigent die wel wordt vergeleken met de legendarische Carlos Kleiber. De Vijfde riep tijdens de première bij het publiek uitersten aan emoties op. Tot groot genoegen van Mahler zelf. ‘Elk deel heeft zijn vrienden en zijn vijanden’, schreef hij erover. Inmiddels is het zijn misschien wel meest geliefde symfonie.

Programma

  • Mahler: Symfonie nr. 5 in cis

Musici

  • Nederlands Philharmonisch Orkest
  • Alexander Soddy: dirigent

Uitersten aan emoties

Het tedere Adagietto uit Mahlers Vijfde symfonie werd wereldberoemd als soundtrack van Visconti’s film Death in Venice. Volgens sommigen schreef Mahler het als een liefdesverklaring aan Alma, met wie hij op 9 maart 1902 trouwde. Na drie deels vocale symfonieën is de Vijfde puur instrumentaal. Het werk riep bij het publiek uitersten aan emoties op. Tot groot genoegen van Mahler zelf. ‘Elk deel heeft zijn vrienden en zijn vijanden’, schreef hij erover.

Veelbelovend debuut

Mahlers Vijfde symfonie staat onder leiding van Alexander Soddy. De Britse dirigent en pianist is vast verbonden aan het Nationaltheater Mannheim, waar hij ook de ‘Akademiekonzerte’ van het operaorkest leidt. Zijn dirigeerkunsten zijn al eens vergeleken met die van de legendarische Carlos Kleiber. Soddy maakt vanavond zijn veelbelovende debuut bij zowel het Nederlands Philharmonisch Orkest als in Het Concertgebouw.

Tickets

  • Concertvrienden - € 44,10
  • Standaard - € 49,00
Tickets bestellen