Z E N Trio
wo 15 mei, 20:15 - wo 15 mei, 22:00 Kleine Zaal

Z.E.N. Trio: Brahms en Dvořák

Totale saamhorigheid, dat is de filosofie van het jonge Z.E.N. Trio. Vanavond in de Kleine Zaal delen de drie musici topwerken uit de hoogromantiek van Brahms en Dvořák met u.

Programma

  • Brahms: Pianotrio nr. 1 in B, op. 8
  • Dvořák: Pianotrio in f, op. 65, B 130
  • Brahms: Hongaarse dans nr. 6, WoO 1

Musici

  • Z.E.N. Trio

Z.E.N. Trio


Waar Z.E.N. een afkorting van is? Van de eerste letters van de namen Zhang, Esther en Narek. Zhang Zee speelt piano, Esther Yoo viool en Narek Hakhnazaryan cello. Z.E.N. verwijst ook naar de filosofie waarmee deze drie musici muziek maken benaderen: het opgeven van het zelf voor totale saamhorigheid. In 2015 kwamen de spelers voor het eerst samen, niet lang daarna rolde hun eerste cd voor het gerenommeerde label Deutsche Grammophon van de persen. Het Z.E.N. Trio verovert de zalen.

Brahms en Dvořák

Brahms, door velen beschouwd als conservatief, had een uitstekend oor voor componisten die de muziek vooruithielpen. Als jurylid bezorgde hij de jonge Dvořák meerdere malen een stipendium, en hij attendeerde zijn uitgever, Simrock, op de Tsjech. Met de jeugdige componist die hijzelf ooit was, had Brahms minder mededogen: als 56-jarige kortte hij zijn Eerste pianotrio, dat hij op zijn twintigste schreef, met een derde in. Het Derde pianotrio van de rijpe Dvořák bevestigt het gelijk van Brahms’ visie op zijn talent.

Tickets

  • Concertvrienden - € 34,20Uitverkocht
  • Standaard - € 38,00
Tickets bestellen