Van Baerle trio © Annelies van der Vegt
ma 8 jul, 20:00 - ma 8 jul, 22:00 Kleine Zaal

Van Baerle Trio speelt Beethoven, Liszt en Saint-Saëns

Het is alweer twintig jaar geleden dat de musici van het nationaal en internationaal succesvolle Van Baerle Trio elkaar leerden kennen. In dit recital combineren ze hun favoriete componist Beethoven met Liszt en Saint-Saëns.

Programma

  • Beethoven: Pianotrio in Es, op. 70, nr. 2
  • Liszt: Tristia, Vallée d’Obermann
  • Saint-Saëns: Pianotrio nr. 2 in e, op. 92

Musici

  • Van Baerle Trio

Van Baerle Trio

Twintig jaar zijn ze nu bij elkaar, vanaf het moment dat ze op het Conservatorium van Amsterdam aan elkaar gekoppeld werden. Sindsdien is het de grootste uitdaging om een balans te vinden tussen de indrukwekkende solocarrières van deze drie bevlogen musici en hun gezamenlijke trio. Ze wisselen intensieve periodes met het Van Baerle Trio af met weken waarin ze ieder hun eigen concerten geven. ‘Een ensemble dat elkaar de ruimte geeft in een onophoudelijke, elektriserende stroom van spiritualiteit, inventiviteit, passie en lyriek’, aldus de pers.

Pianotrio’s van Beethoven, Liszt en Saint-Saëns

Het Van Baerle Trio heeft zich ondergedompeld in het repertoire van Beethoven. De afgelopen jaren heeft het ensemble alle pianotrio’s opgenomen, aangevuld met het Tripleconcert samen met het Residentie Orkest Den Haag. ‘In hun musiceren straalt de jeugdigheid er vanaf, aangevuld met de fonkelende spiritualiteit die deze muziek dat zo bijzondere cachet kan geven’, schreef de pers over Beethovens opus 70 door het Van Baerle Trio. Dit keer combineren de musici het tweede pianotrio uit dit opusnummer met meesterwerken van Liszt en Saint-Saëns.

Tickets

  • Standaard - € 46,00
Tickets bestellen