Faure Quartett © Ben Wolf
di 30 jul, 20:00 - di 30 jul, 21:45 Kleine Zaal

Fauré Quartett met Moesorgski’s Schilderijententoonstelling

Moesorgski schreef zijn geliefde Schilderijententoonstelling oorspronkelijk voor piano. Ravels orkestversie is zo mogelijk nog beroemder. Het eigenzinnige Fauré Quartett speelt een eigen versie voor pianokwartet met een ongekend palet aan kleuren.

Programma

  • Fauré: Les berceux
  • Fauré: Notre amour
  • Fauré: Après un rêve
  • Brahms: Pianokwartet nr. 3 in c, op. 60
  • Moesorgski: Schilderijen van een tentoonstelling (arr. Fauré Quartett)

Musici

  • Fauré Quartett

Schilderijen van een tentoonstelling voor pianokwartet

Moesorgski tovert in zijn fantasierijke Schilderijen van een tentoonstelling tien schilderijen tevoorschijn, geïnspireerd door een tentoonstelling met werken van zijn overleden vriend, de schilder Viktor Hartman. We ontmoeten spelende kinderen in de Tuilerieën en kibbelende vrouwen op de markt, maar ook gnomen, pratende schedels en een hut op kippenpoten van de heks Baba Yaga. Naast de oorspronkelijke versie voor piano bestaan er meerdere arrangementen, waarvan Ravels versie voor symfonieorkest het bekendst is. Het Fauré Quartett speelt een eigen, kleurrijk arrangement voor pianokwartet.

Fauré Quartett

Het eigenzinnige Fauré Quartett brengt altijd verrassende programma’s. Naast de klassieke meesterwerken voor pianokwartet spelen deze gedreven musici ook vaak nieuwe arrangementen van beroemde meesterwerken. Daarnaast gaan ze bijzondere samenwerkingen aan met bigbands en popartiesten als Rufus Wainwright. Dit keer combineert het ensemble een eigen arrangement van Moesorgski’s Schilderijententoonstelling met Brahms’ doorwrochte Derde pianokwartet en een bewerking van drie liederen van Fauré.

Tickets

  • Standaard - € 46,00
Tickets bestellen