Iván Fischer © István Kurcsák
wo 12 feb, 09:30 - wo 12 feb, 13:00 Grote Zaal

Vriendenrepetitie: Concertgebouworkest - Prokofjev-festijn met Iván Fischer

Deze repetitie is alleen toegankelijk voor Concertvrienden. Bent u al Concertvriend, log dan eerst in met het Concertgebouw-account waarop u geregistreerd staat als Vriend om kaarten te kunnen bestellen.

Programma

  • Prokofjev: Ouverture op Hebreeuwse thema's in c, op. 34
  • Prokofjev: Pianoconcert nr. 2 in g, op. 16
  • Prokofjev: Assepoester, op. 87

Musici

  • Concertgebouworkest
  • Iván Fischer: dirigent
  • Nelson Goerner: piano

Vriendenrepetitie van het Concertgebouworkest

Deze repetitie van het Concertgebouworkest is alleen toegankelijk voor Concertvrienden. Een paar keer per concertseizoen krijgen Vrienden zo een kijkje achter de schermen als dirigent, orkest en soms solist zich voorbereiden op een concert. Bent u al Concertvriend, log dan eerst in met het Concertgebouwaccount dat bij uw Vriendenlidmaatschap hoort om kaarten te kunnen bestellen. Bent u nog geen Concertvriend, ga dan naar https://concertvrienden.nl/ook-concertvriend-worden. U bent al Vriend vanaf € 50 per jaar.

Iván Fischer en Prokofjev

De enorme veelzijdigheid van Sergej Prokofjev ervaar je pas wanneer je verschillende werken naast elkaar hoort. Dit concert door het Concertgebouworkest onder leiding van honorair gastdirigent Iván Fischer is een prachtkans.

Nelson Goerner

De Ouverture op Hebreeuwse thema's is vriendelijk, speels en folkloristisch. Het Tweede pianoconcert daarentegen bevat alle schokeffecten waarmee Prokofjev beroemd werd. Het is muziek als een vilein sprookje, maar ook een missing link tussen Rachmaninoff en de brute 'machinemuziek' van de jaren twintig. Door de extreme pianistiek is het zelden live te horen; Nelson Goerner is één van de weinigen die zich eraan wagen. Een optreden van de Argentijnse pianist is altijd een indrukwekkende gebeurtenis.

Assepoester

Met het ballet Assepoester (naar Perraults Cendrillon) bewees Prokofjev zich als waardige opvolger van Tsjaikovski – en zelfs als 'de nieuwe walsenkoning', zoals een Russische recensent destijds schreef. Het wordt minder vaak uitgevoerd dan Prokofjevs eerdere ballet Romeo en Julia, maar het heeft dezelfde pakkende mix van elegantie, grilligheid en wonderlijke orkestkleuren. Volgens Prokofjev zelf bevatte het de beste passages die hij ooit geschreven had.

Tickets

  • Concertvrienden - € 17,50
  • Standaard - € 17,50
Tickets bestellen