Kika Sprangers X LUWTEN © Mariska Kerpel
za 12 okt, 21:00 - za 12 okt, 22:30 Kleine Zaal

Music Bowl: LUWTEN, Kika Sprangers & Concertgebouworkest

In deze nieuwe editie van Music Bowl komen indiepopartiest LUWTEN, saxofonist Kika Sprangers en musici uit het Koninklijk Concertgebouworkest samen op het podium van de Kleine Zaal. Zij spelen hun eigen muziek en laten de muzikale genres versmelten in verrassende muzikale ontmoetingen.

Musici

  • LUWTEN
  • Kika Sprangers: saxofoon
  • Leden van het Concertgebouworkest

LUWTEN

Onder de naam LUWTEN creëert de Nederlandse artiest Tessa Douwstra verfijnde popmuziek die zowel het hoofd als het hart aanspreekt. Haar muziek belicht het introverte en vindt troost in eenzaamheid en eigenheid. LUWTEN vervlecht veldopnames en organische geluiden met elektronische klanken en melodische instrumentatie, waarbij zowel de producties als haar meelevende zang een verhaal vertellen. Haar laatste album Draft (2021) werd door pers en publiek bejubeld en leverde haar een 3voor12 Award voor beste album op.

Kika Sprangers

Met haar fluwelen geluid, sprankelende klanktaal en meeslepende composities weet saxofonist Kika Sprangers vele harten te veroveren. Haar spel verbindt kwetsbaarheid en kracht met volle overgave, resulterend in jazzpoëzie die je dwingt om je over te geven aan je verbeelding. Debuutalbum Human Traits (2019) en Mind’s Eye (2022) tonen haar artistieke zoektocht naar wat ons menselijk maakt, en werden beiden lovend ontvangen. Ze werd door het NRC benoemd tot een van de grootste nieuwe talenten in de popmuziek en won de Rogier van Otterloo-award. Met haar eigen kwintet en Large Ensemble creëert ze dynamisch rijke muziek die te horen was op het North Sea Jazz Festival en Into the Great Wide Open.

Musici van het Concertgebouworkest

Een ensemble met musici van het Concertgebouworkest schuift aan als derde muzikale component van de avond. Samen vertolken zij de klassieke klanken van het orkest. Welke musici er komen spelen, wordt later bekendgemaakt.

Tickets

  • Concertvrienden - € 25,00
  • Standaard - € 29,50
Tickets bestellen