IMG 5973 2

Rondleidingen

Speciaal voor Vrienden geeft Herman Rieken, slagwerker van het Concertgebouworkest, rondleidingen door de Concertgebouwbuurt. Ook organiseren we rondleidingen in Het Concertgebouw.

Een aantal keer per jaar organiseren we speciaal voor Vrienden rondleidingen door de Concertgebouwbuurt en in Het Concertgebouw.

Rondleiding Concertgebouwbuurt
Gedurende twee uur neemt hij u mee langs huizen van dirigenten, componisten en andere musici die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest. Zo komt u bijvoorbeeld langs de plek waar Willem Kes, de eerste chef-dirigent van het Concertgebouworkest, heeft gewoond en langs de voormalige woningen van dirigent/componist Cornelis Dopper en componist Alphons Diepenbrock. Ook vertelt Herman het een en ander over zijn dagelijkse bezigheden in het orkest.

Rondleiding Concertgebouw
Terug van weggeweest zijn onze speciale Vrienden rondleidingen door Het Concertgebouw. Voor u als Vriend zijn de indrukwekkende Grote Zaal, de sfeervolle Kleine Zaal en de omliggende foyers waarschijnlijk vertrouwd terrein. Maar Het Concertgebouw is zoveel groter! Waar kleden de sterren zich om? Hoe ziet de dirigentenkamer eruit? Wat bewaart Het Concertgebouw op zolder? En waar worden leden van het Koninklijk Huis ontvangen? Ervaren rondleiders begeleiden u langs allerlei bijzondere plekken.